Top 5 vlooienshampoo hond

Zelfs honden die goed verzorgd worden en een schone vacht hebben, kunnen vlooien oplopen.

Vlooien zijn erg vervelend voor de hond: ze veroorzaken jeuk, huidirritaties, kunnen wormen meedragen en ook leiden tot allergische reacties.

vlooienshampoo hond

Een hond kan met vlooien besmet worden door andere honden, maar ook door katten of oppervlakten waarop vlooien aanwezig zijn door eerder contact met besmette dieren.

Door de hond goed te wassen, vlooiendruppels aan te brengen en een vlooienkam te gebruiken, kan de besmetting effectief aangepakt worden. In dit artikel zetten we de vijf beste shampoos op een rijtje die geschikt zijn voor de bestrijding van vlooien bij de hond.

Lees ook: Top 10 beste shampoos voor honden – Puppy wassen

1. Oxyfresh Pets shampoo

Op nummer één de hondenshampoo van Oxyfresh Pets. Hoewel er erg veel hondenshampoos bestaan, springt het middel van Oxyfresh Pets er bovenuit. De shampoo maakt geen gebruik van schadelijke stoffen, maar reinigt de vacht grondig met behulp van het gepatenteerde Oxygene complex. Dit complex maakt gebruik van actief zuurstof, wat grondig, maar veilig reinigt.

Actief zuurstof reinigt zeer efficiënt en effectief, zonder dat het op enige wijze kan leiden tot huidirritaties.

De shampoo brengt bovendien de huid van de hond tot rust, wat erg prettig is bij een vlooienbesmetting, gezien deze dan vaak geïrriteerd is. Ook geeft de shampoo de vacht een prettige geur en is hij pH-neutraal. De shampoo van Oxyfresh Pets kan dagelijks gebruikt worden.

Omdat Oxyfresh Pets shampoo op meerdere vlakken nuttig is bij de reiniging van de hond, is het voor ons de duidelijke nummer één van deze top 5.

2. Beaphar shampoo

Beaphar vlooienshampoo is net als Oxyfresh Pets hondenshampoo ondersteunend bij de behandeling van een vlooieninfectie. Het pakt de vlooien aan en blijft ongeveer een week lang actief. Hierna verliest het zijn werking en moet het dus weer opnieuw aangebracht worden.

Helaas heeft de Beaphar geen speciale rustgevende invloed op de huid van de hond, waardoor irritaties door huidbeschadigingen niet direct worden verminderd.

3. Discus shampoo

De vlooienshampoo van Discus vormt een eerste stap in de behandeling van een vlooieninfectie bij honden. Het is een milde shampoo die ook geschikt is voor de gevoelige huid. De shampoo ruikt prettig, maar zou wat ons betreft nog wat effectiever mogen zijn in de behandeling.

4. Ecostyle VloVrij

De shampoo van Ecostyle VloVrij pakt vlooien vrij effectief aan dankzij de werkzame stof spiritus saponatus. Het vormt, net als andere shampoos in deze lijst, een aanvulling op een grotere aanpak van de vlooien. Ook deze shampoo heeft helaas geen speciale bestanddelen om de huid wat tot rust te brengen en de vacht ook van vuil te reinigen, zoals de toppers in deze lijst dat wel hebben.

5. Bolfo shampoo

Bolfo shampoo tegen hondenvlooien biedt een beperkte bestrijding tegen vlooien en reinigt de vacht. De werkingsduur is echter vrij beperkt en de bestrijding alleen effectief bij direct en intensief contact tussen de vlo en shampoo. Wel is de shampoo mild en in geen enkele wijze irriterend voor de huid van de hond.

Lees hier de beste tips voor het goed verzorgen van je hond.