Beste kattenshampoo

Hoewel katten gewend zijn om hun eigen vacht goed te wassen, kan het geen kwaad om dit zo nu en dan te ondersteunen met een wasbeurt met kattenshampoo.

Met kattenshampoo kan de vacht en huid grondig gereinigd worden, terwijl de vacht ook zachter, glanzender en beter ruikend wordt.

kattenshampoo

Het is belangrijk om een kat nooit met shampoo voor mensen te wassen. Deze shampoo is niet gemaakt voor de kat en kan de natuurlijke balans van vetten, oliën en micro-organismen in de vacht ernstig verstoren.

Er is een grote hoeveelheid katten shampoos op de markt. Om te helpen bij de keuze voor het juiste product, hebben wij verschillende shampoos getest en een top 5 samengesteld.

1. Oxyfresh Pets shampoo

Oxyfresh Pets shampoo is een effectieve shampoo die voor zowel katten als honden geschikt is. De shampoo is mild, maar reinigt grondig. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het gepatenteerde Oxygene complex, dat werkt op basis van actief zuurstof. Actief zuurstof pakt schadelijke bacteriën aan, zonder dat het de natuurlijke balans in de vacht verstoort.

De shampoo helpt bovendien bij het verwijderen van grof vuil en brengt de huid tot rust dankzij natuurlijke bestanddelen. Bij eventuele huidklachten leidt dit direct tot een verlichting.

Oxyfresh Pets shampoo onderscheidt zich door grondig te zijn, zonder dat het op de lange termijn schadelijk is voor de vacht van de kat. Veel andere shampoos gebruiken stoffen die vrij agressief zijn en op de lange termijn juist meer klachten kunnen veroorzaken in de vacht en huid.

2. MalAcetic shampoo

MalAcetic shampoo heeft een anti-bacteriële en anti-schimmel werking. De reiniging van MalAcetic shampoo is grondig en bovendien zeepvrij, waardoor de balans in de vacht beschermd wordt. Tegelijkertijd is de shampoo geparfumeerd, wat voor ons een negatief punt is.

Wij zien liever dat dierenshampoos een prettige, maar neutrale geur hebben. Omdat huisdieren als katten en honden een sterkere reukzin hebben dan mensen, is het niet prettig wanneer de shampoo een erg sterke (onnatuurlijke) geur heeft.

3. Beau Beau kattenshampoo

De top 3 van deze lijst wordt gecompleteerd door Beau Beau kattenshampoo. De shampoo is hypoallergeen en werkt niet uitdrogend voor de huid van de kat. Omdat het een vrij milde shampoo is, zijn de reinigende krachten van de shampoo beperkt. Wel geeft het de vacht van de kat een frisse aanblik en geur.

4. Gottlieb

Net buiten de top 3 staat Gottlieb kattenshampoo. Deze shampoo bevat nertsolie, wat voorkomt dat de vacht te veel ontvet wordt. De vacht van de kat hoort enigszins vettig te zijn ter bescherming van de huid.

De shampoo schuimt flink, waardoor het goed opletten is dat er geen shampoo in het gezicht van de kat terecht komt. Gottlieb shampoo heeft geen sterke geur.

5. Frontline Pet Care kattenshampoo

Op de vijfde en laatste plaats vinden we Frontline Pet Care shampoo terug. Deze shampoo van Frontline is er in verschillende varianten op basis van de vachtkleur van de kat. De shampoo bevat geen schadelijke parabenen, maar wel zogenaamde fytopigmenten die de kleur van de vacht versterken.

Verder is deze De shampoo is redelijk eenvoudig in het gebruik en heeft een neutrale geur. Ten opzichte van de top 3 is de reinigende kracht van de shampoo degelijk, maar niet bijzonder.

Lees ook: De beste tips voor puppy’s wassen