Hondenshampoo voor een gevoelige huid

Om allerlei redenen kan een hond last hebben van een gevoelige huid.

Soms is dit vanwege een infectie, soms vanwege een disbalans op de huid en soms is er sprake van een (lichte) allergische reactie.

shampoo hond gevoelige huid

In veel gevallen kan het bij een gevoelige huid helpen om een hondenshampoo te gebruiken die de huid en vacht grondig reinigt, zonder dat het de balans op de huid verstoort. Helaas zijn er nog altijd hondenshampoos op de markt die vrij agressieve bestanddelen bevatten die kunnen leiden tot meer klachten op de lange termijn.

Om te helpen bij de aankoop van de juiste hondenshampoo voor een gevoelige huid, hebben wij de vijf beste shampoos op een rijtje gezet.

Lees ook: Vlooienshampoo – Tips voor honden wassen

1. Oxyfresh Pets hondenshampoo

Met stip op nummer 1 de hondenshampoo van Oxyfresh Pets. Deze shampoo bevat enkel milde stoffen die de vacht en huid reinigen, zonder de balans te verstoren. Hiervoor maakt het gebruik van het gepatenteerde Oxygene complex, dat met behulp van actief zuurstof schadelijke bacteriën elimineert, zonder de huid te irriteren.

Een bijkomend voordeel is dat de shampoo ook natuurlijke stoffen bevat die de huid tot rust brengen, waardoor de hond minder last heeft en het lichaam de mogelijkheid krijgt om de huid te herstellen. Ook heeft de shampoo een prettige geur, waardoor je de huid niet alleen gezonder wordt, maar de vacht ook nog eens prettiger ruikt.

De shampoo bevat geen alcohol of andere agressieve bestanddelen, wat helaas bij sommige concurrenten wel het geval is. Deze stoffen doden schadelijke bacteriën wel, maar irriteren de huid en verstoren de balans.

2. Pet Head Feeling Flaky Sensitive Skin

Pet Head Feeling Flaky Sensitive Skin shampoo is een goede nummer 2 op deze lijst. Deze milde shampoo brengt de huid tot rust met behulp van kamille-extracten en zorgt ervoor dat de huid kan herstellen van irriterende invloeden.

Tegelijkertijd is de geur van de hondenshampoo vrij sterk: yoghurt en aardbei. Zeker voor honden is deze geur sterk merkbaar. Gezien dit geen natuurlijke geur is voor een hondenvacht, is het beter om een shampoo te hebben met een neutrale, frisse geur, zoals Oxyfresh Pets shampoo.

3. Beau Beau hondenshampoo

De top 3 wordt gecompleteerd door Beau Beau hondenshampoo. Ook dit is een milde shampoo voor de huid en vacht van de hond. Naast de milde reiniging die Beau Beau biedt, brengt het de huid ook enigszins tot rust, wat irritatie weghaalt bij de hond.

Tegelijkertijd hebben wij betere resultaten ervaren met de twee hoger genoteerde shampoos. Desalniettemin is de shampoo van Beau Beau degelijk en oké voor de meeste honden.

4. Tasman hondenshampoo

Tasman hondenshampoo is een milde en zachte shampoo speciaal voor de gevoelige huid van de hond. De shampoo bevat enkele natuurlijk stoffen om de huid tot rust te brengen, waaronder eucalyptus. Het reinigende vermogen van de shampoo is helaas wat lager, wat een reden is waarom Tasman niet terug te vinden is in de top 3.

5. Sebocalm

Sebocalm shampoo is en hypo-allergene shampoo voor honden die geschikt is bij lichte huidinfecties. De shampoo is schuimend, wat de verspreiding makkelijker maakt. Ondanks het milde karakter van de shampoo, brengt het de huid niet dermate tot rust als gewenst.

Lees ook de beste tips voor vlooienshampoos voor honden.