Nagelschaar hond

Honden gebruiken nagels voor grip tijdens het lopen en rennen. Zonder sterke nagels glijdt de hond constant weg.

De nagels van honden zijn echter gemaakt om altijd buiten te zijn, waar de nagels op een natuurlijke wijze afslijten.

nageltang hond

Binnenshuis kan het gebeuren dat de nagels van een hond niet voldoende slijten. Een nagelschaar voor honden biedt dan uitkomst. Met een nagelschaar kunnen de nagels van honden ingekort worden.

Er zijn echter een hoop nageltangen op de markt, waarvan sommige beter dan andere. Om je te helpen, hebben wij een top 10 samengesteld van beste nageltangen voor honden. Let op: gebruik je een nagelschaar voor je hond, let er dan altijd op dat je niet in het levende deel van de nagel knipt. Dit is erg pijnlijk en leidt tot bloedingen.

Lees ook: Tips hondenverzorging

1. Tophond nagelschaar

Na lang testen wist één nageltang ons voldoende te overtuigen om de nummer 1 positie van deze top tien in te nemen: de Tophond nagelschaar. Deze schaar bleek niet alleen sterk en precies, maar ook duurzaam en makkelijk in het gebruik. Het ontwerp van de schaar is mooi, het materiaal erg stevig en de tang in zijn geheel is erg duurzaam.

nagelschaar hond

Met de nagelschaar van Tophond weet je in elk geval zeker dat de nagels van de hond soepel en strak worden afgeknipt, zonder een risico dat de nagel wordt beschadigd.

De schaar ligt goed in de hand, waardoor je niet het risico loopt dat hij uit je handen glipt wanneer je kracht zet.

Dankzij de lang scherpblijvende schaar van Tophond heeft de hond strak afgesneden nagels, wat optimaal comfort geeft bij het lopen en rennen.

2. Mikki nageltang

Op gepaste afstand volgt de Mikki nageltang op plaats 2. Ook deze tang weet te overtuigen met een prima ontwerp en gehard materiaal, waardoor het knippen van zelfs de hardste hondennagels nog makkelijk gaat.

Prettig aan de Mikki nageltang is de veiligheidsstop bij de tang, waardoor je zeker weet dat je niet per ongeluk de hond snijdt tijdens het knippen. Prettig is het geribbelde handvat, wat voorkomt dat de tang uit je handen glijdt. De tang is beschikbaar in vier verschillende maten voor verschillende formaten honden en nagels.

3. Nageltang Adori

Simpliciteit wint het soms van uitgebreide varianten, zo ook in het geval van de nageltang van Adori. Deze simpele nageltang doet precies wat het moet doen: de hondennagel glad en splinterloos knippen. De tang is voorzien van een anti-sliphandvat en zo in elkaar gezet dat er weinig mis kan gaan tijdens het knippen van de nagels.

Wel is de tang enigszins klein. Voor grote honden kan dit problematisch zijn, hoewel een bijkomend voordeel is dat de tang ook geschikt is voor kattennagels.

4. Resco Guillotine nageltang

Het woord ‘guillotine’ klinkt misschien wat onheilspellend, maar is eigenlijk vrij logisch. Als een echte guillotine snijdt de nageltang de nagels namelijk glad en strak af, zodat er geen splintertjes ontstaan die schade kunnen aanrichten aan zowel de hond als meubilair.

De chromen tang is duurzaam en veilig in gebruik. De tang blijft lang scherp, wat belangrijk is voor een goede werking. Dit levert de Resco Guillotine nageltang een verdienstelijke vierde positie op.

5. Profur nagelschaar hond

De nageltang voor hondennagels van Profur complementeert de top vijf in deze lijst met een prima tang. Deze tang met prachtige grip knipt de nagels eenvoudig af. Het veiligheidsplaatje bij het schaartje voorkomt dat de nagels te kort worden afgeknipt. Grote nagels kunnen iets lastiger af te knippen zijn met de Profur nageltang.

6. Karlie Perfect Care nageltang

De eerste van twee noteringen voor Karlie Tango is de Karlie Perfect Care nageltang. Deze stevige nageltang kan nagels vrij eenvoudig en zonder splinters afknippen. Een nadeel is dat de handvaten niet erg prettig in het gebruik zijn.

Het is zaak om de tang goed in de hand te houden, omdat er een risico bestaat dat hij wegglijdt wanneer er kracht wordt gezet. Desondanks weet de Karlie Perfect Care nageltang voldoende te overtuigen voor een verdienstelijke zesde plaats.

7. Karlie Flamingo Standaard nageltang

De standaard nageltang van Karlie Flamingo is van redelijke kwaliteit, maar biedt ook mogelijkheden tot verbetering. Hoewel het handvat met anti-slipmateriaal prettig in de hand ligt, laat het schaartje zelf te wensen over. Zeker grote nagels kunnen lastig te knippen zijn en niet altijd worden de nagels even glad afgeknipt met het schaartje.

8. Nobby Starline nageltang

De Nobby Starline nageltang valt in eerste instantie op met een bijzonder gesloten ontwerp dat we bij andere nageltangen niet zien. Nagels worden in het metalen cirkeltje gebracht, waar vervolgens met een guillotinesysteem de nagel kan worden afgeknipt.

Hoewel de grip van de tang goed is en de tang bovendien erg veilig in het gebruik is, kan het mesje vrij snel bot worden. Dit maakt het knippen lastiger en kan leiden tot splintervorming bij de nagel.

9. Beeztees Deluxe nageltang

Ook de nageltang van Beeztees werkt met een guillotinesysteem en ook deze nageltang weet niet direct te overtuigen. De simpele nagelknipper is makkelijk in gebruik, maar mist een handvat dat wegslippen voorkomt. Ook hier kan het tangetje zelf vrij snel bot worden, wat het lastig maakt om de hondennagels netjes af te knippen.

10. AA Commerce nageltang hond

Op de tiende en laatste plaats van deze lijst vinden we de nageltang van AA Commerce. Dit simpele tangetje is goedkoop, maar biedt weinig veiligheid en comfort voor zowel de gebruiker als de hond.

Het schaartje is simpel in ontwerp en is helaas niet van een dermate goede kwaliteit dat de nagels splinterloos afgeknipt worden. Hoewel het schaartje duurzaam is, kan het knippen van grote nagels lastig zijn.

De beste nagelschaar voor honden is wat ons betreft de Tophond nagelschaar.