Puppy shampoo top 5

Om de huid en vacht van de hond schoon en gezond te houden, kan het geen kwaad om deze zo nu en dan te wassen met een speciale puppy shampoo.

Ook voor puppy’s kan dit nuttig zijn, omdat puppy’s maar al te graag de viezigheid opzoeken buiten.

puppy shampoo

Hoewel ook een puppy al in staat is zichzelf schoon te houden, is de vacht soms simpelweg te vies. Ook kan het geen kwaad om dit als baasje te ondersteunen met een wasbeurt zo nu en dan.

Er zijn ontzettend veel shampoos voor puppy’s op de markt, maar niet allemaal zijn ze even goed. Met name milde hondenshampoos, zonder agressieve stoffen die meer kwaad dan goed doen zijn goede opties. Wij zetten de top 5 van beste puppy shampoos op een rijtje.

Lees ook: Shampoo tegen vlooien – Tips puppy wassen

1. Oxyfresh Pets shampoo

Op nummer 1 de allround hondenshampoo van Oxyfresh Pets. Deze shampoo heeft het allemaal: een milde, maar toch grondige reiniging, een kalmerend effect op de huid, een prettige geur en volledig veilig om zelfs dagelijks te gebruiken, ook als shampoo voor puppy’s.

De shampoo van Oxyfresh Pets werkt op basis van het gepatenteerde Oxygene complex, dat werkt met behulp van actief zuurstof. Actief zuurstof pakt schadelijke bacteriën effectief aan, zonder dat het de natuurlijke balans van micro-organismen in de vacht en op de huid verstoort. Waar sommige shampoo ook gebruik maken van agressieve stoffen als alcohol of vetverwijderaars, is dit niet het geval bij Oxyfresh Pets shampoo.

Omdat de shampoo van Oxyfresh Pets op alle punten erg goed scoort, is het voor ons de duidelijke nummer 1 van deze lijst.

2. Beau Beau shampoo

Op nummer twee de hondenshampoo van Beau Beau. Omdat de vacht en huid van een puppy nog net wat gevoeliger is dan die van volwassen honden, is het belangrijk dat de shampoo mild is. Net als Oxyfresh Pets shampoo, is ook de Beau Beau hondenshampoo mild en geschikt als puppy shampoo.

De shampoo biedt een lichte reiniging, prettige geur en kalmerend effect op de huid. Hiermee lijkt de shampoo enigszins op die van Oxyfresh Pets, maar in onze tests doet de nummer 1 het op alle punten toch net wat beter dan Beau Beau, waarschijnlijk onder meer dankzij het Oxygene complex van Oxyfresh.

3. Pet Head Feeling Flaky Sensitive Skin

De Pet Head shampoo is een erg milde shampoo speciaal voor de gevoelige huid van de hond. Dit maakt de shampoo ook geschikt voor puppy’s. Kamille-extracten in de shampoo zorgen voor een herstellend vermogen bij eventuele schade.

Tegelijkertijd is de reinigende kracht van Pet Head shampoo relatief beperkt. Mede om deze reden sluit Pet Head de top 3 af in deze lijst.

4. Animology Puppy Love

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze shampoo speciaal voor puppy’s. De schuimende shampoo van Animology maakt verspreiding erg eenvoudig. Tegelijkertijd is de reinigende en verzorgende kracht niet erg hoog, wat de shampoo met name geschikt maakt voor een snelle wasbeurt onderweg.

5. Vitakraft

De top 5 wordt afgesloten door de milde shampoo van Vitakraft, die ook geschikt is voor puppy’s. Dankzij kastanje-extracten ruikt de shampoo prettig. Ook is het reinigende vermogen prima, maar niet enorm. De puppyshampoo van Vitakraft is een degelijke shampoo zonder poespas.

We kunnen dus stellen veel hondenshampoos ook geschikt zijn als puppy shampoo. Let er wel op dat de shampoo mild is voor je puppy. Wil je tips voor het wassen van je puppy lees dan: De 10 beste tips voor het wassen van je puppy.