Droogshampoo hond

Voor de gezondheid en geur van de vacht en huid van de hond is het goed om deze zo nu en dan te wassen. Sommige honden vinden het heerlijk om met warm water en shampoo goed gewassen te worden, maar voor andere honden is het de grootste nachtmerrie.

Met name voor deze laatste groep kan een droogshampoo uitkomst bieden. Zoals de naam al doet vermoeden, is het met een droogshampoo niet nodig om de vacht nat te maken met water.

Om te helpen bij het maken van de juiste keuze, zetten wij de vijf beste droogshampoos voor de hond op een rijtje.
1. Oxyfresh Pets shampoo
Op nummers 1 de droogshampoo van Oxyfresh Pets, die naar wens ook met water gebruikt kan worden. De shampoo is mild, maar toch erg effectief in het verwijderen van vuil en vieze geurtjes. Dit doet de shampoo met behulp van het gepatenteerde Oxygene complex, dat werkt op basis van actief zuurstof. Dit actieve zuurstof valt effectief schadelijke bacteriën aan en neutraliseert deze.

Een bijkomend voordeel is dat deze shampoo de huid tot rust brengt. Met name wanneer huidklachten leiden tot jeuk en irritaties, is dit bijzonder prettig voor de hond. De shampoo is eenvoudig aan te brengen en te verspreiden, wat het voor ons de duidelijke nummer 1 van deze lijst maakt.
2. Beezteez droogshampoo
De droogshampoo van Beezteez is een goede nummer twee in deze lijst. Ook deze shampoo is van nature vrij mild en eenvoudig aan te brengen in de vacht van de hond. Tegelijkertijd is de reinigende kracht van deze droogshampoo wel lager dan de normale variant van de shampoo en minder sterk dan die van de nummer 1, Oxyfresh Pets shampoo.

Desondanks is er relatief weinig aan te merken op deze shampoo van Beezteez, wat de tweede plek verklaart.
3. Trixie droogshampoo
De droogshampoo van Trixie completeert de top 3 met een degelijk product. De shampoo is met een handige spuitbus goed aan te brengen op de vacht en moet met name bij lange vachten nog wel enigszins worden ingemasseerd.

De Trixie droogshampoo verwijdert nare geurtjes en reinigt de vacht. Een minpunt is het ontvettende vermogen van Trixie. Dit is vrij hoog, terwijl het goed is dat honden een enigszins vette vacht hebben ter isolatie en bescherming voor de buitenwereld. Ook moet de shampoo goed uitgekamd worden.
4. KERBL droogshampoo
De droogshampoo voor de hond van KERBL is degelijk, maar tegelijkertijd niet bijzonder. De shampoo is prima aan te brengen en neutraliseert redelijk de nare geurtjes die in de vacht kunnen zitten. Het reinigende vermogen is oké, maar niet zeer groot. De droogshampoo is dan ook met name geschikt voor een korte reiniging wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent met de viervoeter.
5. Dirty Dawg droogshampoo
De Dirty Dawg droogshampoo doet wat de naam al laat vermoeden: het zorgt voor een diepe reiniging. De shampoo verwijdert geurtjes en helpt bij het verwijderen van vuil, maar is wat ons betreft iets te sterk. Zo tast de conditioner de vacht redelijk sterk aan, waar wij van mening zijn dat de vacht van een hond een zekere ruwheid moet behouden ter bescherming.